Strojní vybavení kuchyně:
- 2 elektrické konvektomaty
- 3 kotle o obsahu 150 litrů
- 2 kotle o obsahu 80 litrů
- 1 elektrický sporák
- 1 dělička těsta
- 3 smažící pánve
- 1 fritéza
- 1 myčka nádobí
- 1 universální robot
- 3 elektrické ohřevné vozíky
- 1 škrabka na brambory
- 3 transportní nerezové vozíky s tabletovým systémem
Pracovní stoly, dřezy, vozíky pro přepravu jídel jsou z nerezového materiálu a odpovídají hygienickým předpisům. Pro dopravu jídla z varny do výdejny stravy v 1.NP a do kuchyněk na oddělení (1.NP – 4.NP) slouží jídelní výtahy. Tyto výtahy byly v roce 2003 opraveny tak, aby odpovídaly normám EU. V roce 2004 bylo z hygienických důvodů provedeno z vnější strany oplechování výtahů (nerezové).
Většina klientů se stravuje ve velké jídelně, která se nachází v 1.NP bloku A. Jídlo je dopravováno z kuchyně – varny jídelním výtahem do výdejny stravy. Výdejna stravy se nachází uprostřed mezi hlavní jídelnou klientů a jídelnou zaměstnanců. Výdejna je vybavena kuchyňskou linkou, elektrickým ohřívacím pultem, nahřívačem talířů, elektrickým vařičem a myčkou na nádobí. Pro rozvoz stravy ke stolům klientů jsou k dispozici nerezové servírovací vozíky.
Stravu klientům porcuje na talíře pracovnice kuchyně, klientům servíruje stravu personál přímé péče (pracovníci v sociálních službách) z jednotlivých oddělení a v rámci praktické výuky i učni 2. a 3. ročníku studijního oboru kuchař – číšník.